ΕΥΧΕΣ & ΝΕΑ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΟ, σας στέλνουμε τις θερμές ευχές μας για την Καινούρια Χρονιά. Με δημιουργικότητα στην τέχνη και τη ζωή, αισιοδοξία και αγάπη για τον εαυτό και το περιβάλλον μας ας οραματιστούμε και ας κτίσουμε ένα ακουστικά αρμονικότερο ‘σπίτι’, μιαν εύηχη γειτονιά και μια κοινότητα με ‘ανοιχτά αυτιά’ που θα παρασύρουν στην αρμονία τους ολοένα και μεγαλύτερους τόπους. Κι αν τα ‘ανοιχτά αυτιά’ μάς μεταφέρουν στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας τον πόνο των συνανθρώπων και των άλλων ζώων που υποφέρουν, ας κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την Ίαση. Ως ακουστικοί οικολόγοι, ας φροντίσουμε την παγκόσμια σύνθεση του πλανήτη μας ξεκινώντας από τις ξεχωριστές φωνές του πόνου γύρω μας.

Για τρέχουσα ενημέρωση σχετικά με την ΕΕΑΟ σας παραπέμπουμε στους ιστότοπους: http://www.akouse.gr και https://www.facebook.com/pages/Hsae/569322926411111. Να και ένα Νέο που ευχόμαστε να αποτελέσει έναυσμα για επικοινωνία, έρευνα, εφαρμογές και μουσικές:

Tον Μάιο του 2014 το ΔΣ της ΕΕΑΟ ολοκληρώνει τη διετή θητεία του. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συνδυάσουμε την Γενική Συνέλευση και τις εκλογές για νέο ΔΣ με το 4ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας με θέμα “Ακουστική Οικολογία και Εκπαίδευση”. Το συνέδριο όπως και τα προηγούμενα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, εργαστήρια και συναυλίες-ηχητικές εγκαταστάσεις. Θα εστιάσει, αλλά δεν θα περιοριστεί, στις παρακάτω βασικές θεματικές ενότητες:

1. Διδασκαλία της Ακουστικής Οικολογίας στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
2. Οι Συνθέσεις Ηχοτοπίου και ο Ηχητικός Περίπατος στην Εκπαίδευση.
3. Σύνδεση της Ακουστικής Οικολογίας με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
4. Ακουστική Οικολογία, Άτυπη και Δια Βίου Εκπαίδευση.
5. Ακουστική Οικολογία, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και Περιβαλλοντική Ψυχολογία.
6. Ακουστική Οικολογία και Περιβαλλοντική Ηθική.
7. Ακουστική Οικολογία και Βιοακουστική: Εκπαιδευτική Διάσταση.
8. Ακουστική Οικολογία και Ηχορύπανση: Εκπαιδευτική Διάσταση.
9. Ακουστική Οικολογία και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση: Δυνατότητες και Περιορισμοί.
10. Ακουστική Οικολογία και Περιβάλλοντα Μάθησης: Αρχιτεκτονικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός, Ακουστική Σχολικών Μονάδων, Υλικά Δόμησης, Προγράμματα βελτίωσης του Ηχητικού Περιβάλλοντος Σχολείων.

Η επίσημη ανακοίνωση για το Συνέδριο θα γίνει γύρω στα μέσα Ιανουαρίου του 2014. Με χαρά μας θα οργανώσουμε το συνέδριο αυτό στην Κέρκυρα, αλλά εάν κάποιο από τα μέλη της ΕΕΑΟ επιθυμεί να το διοργανώσει στον τόπο του και μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υλικοτεχνικές του ανάγκες και υποδομές, θεωρούμε ότι θα ήταν θετικό να πραγματοποιηθεί αυτό το συνέδριο και σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας πέρα από την Κέρκυρα ή το Ρέθυμνο όπου έχει ξαναγίνει. Εάν υπάρχει κάποια σχετική πρόταση σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε το αργότερο έως τις 10 Ιανουαρίου με την Αντιπρόεδρο του ΔΣ Κατερίνα Τζεδάκη (tzed@otenet.gr).

Με θερμές ευχές και χαιρετισμούς,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας, Ιωάννα Ετμεκτσόγλου

Facebook Twitter Linkedin Email

This entry was posted in Κύρια. Bookmark the permalink.