Ραδιο”φονικό” δελτίο: Ο “Τσοπανάκος” σώπασε

Η Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας εκφράζει δημόσια την έντονη αντίθεσή της προς τη βίαιη πράξη αφαίρεσης από τον Ελληνικό λαό του Δημόσιου Ραδιόφωνου και Τηλεόρασης του. Εκφράζει επίσης την ηθική συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που εξακολουθούν να αντιστέκονται υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους να συνεχίσουν το σημαντικό πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο τους στην Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Η επιχειρούμενη απώλεια της ΕΡΤ αποτελεί σημαντικό πλήγμα για τη Δημοκρατία της χώρας μας καθώς μαζί της χάνεται και η βεβαιότητα εξασφάλισης της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης σε όλες της τις εκφάνσεις. Και βέβαια, κρίνοντας με βάση τα πεπραγμένα τους, ακούγεται σαν αστείο ότι οι τωρινοί κυβερνώντες μπορούν να (επαν)ιδρύσουν μία ανανεωμένη – όπως ισχυρίζονται – Δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας, η ‘παλιά’ γνωστή μας ΕΡΤ, με τα παραρτήματά της στην Ελληνική Περιφέρεια, τις οικείες φωνές, τις εκπομπές υψηλής ποιότητας, τα ‘ζωντανά’ μουσικά σύνολα και τα εξαιρετικά αρχεία ήχου και εικόνας, είναι η ΕΡΤ που έχουμε ανάγκη. Αυτή η ΕΡΤ, με τις όσες δυνατές βελτιώσεις, πιστεύουμε ότι αποτελεί το θησαυροφυλάκιο της συλλογικής μας μνήμης και συνάμα το εφαλτήριο για τα δύσκολα βήματα της τέχνης που θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Το σήμα του Τσοπανάκου, μέσα από τις δεκαετίες που εκπέμπεται, έχει υπερβεί το ρόλο του. Δεν είναι μόνο ένα ηχητικό σήμα που σηματοδοτεί την έναρξη ή το κλείσιμο των προγραμμάτων. Για τον κάθε έναν από εμάς τους Έλληνες αποτελεί συνάμα και ένα ιδιαίτερο ηχόσημο της χώρας μας και της γενιάς μας. Κατά έναν τρόπο ανήκει σε όλους μας όπως και η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΑΟ: Ιωάννα Ετμεκτσόγλου, Κατερίνα Τζεδάκη, Ιάννης Ζάννος, Κώστας Παπαρρηγοπούλος, Κίμων Παπαδημητρίου και Ανδρέας Μνιέστρης (σύμβουλος)

Facebook Twitter Linkedin Email

This entry was posted in Κύρια. Bookmark the permalink.

1 Response to Ραδιο”φονικό” δελτίο: Ο “Τσοπανάκος” σώπασε

  1. acouse says:

    “Όπως έλεγα πάντα, εαν μπορούσες να περιγράψεις με μουσική την Ελλάδα τι θα περίμενες να ακούσεις παρά τον Τσομπανάκο?” (Α.Χ.)

    http://www.youtube.com/watch?v=pNpL-UGDICI

Comments are closed.