ΕΥΧΕΣ 2015 & ΝΕΑ

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΕΕΑΟ, σας στέλνουμε τις θερμές ευχές μας για την Καινούρια Χρονιά. Ευχόμαστε αισιοδοξία, δημιουργικότητα, και προπαντός αλληλεγγύη, για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη περίοδο που περνάμε.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε μπορούμε να σταθούμε στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 28 με 30 Ιουνίου. Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να ακούσουμε απόψεις, να συζητήσουμε όλοι μαζί, να παρακολουθήσουμε τα εργαστήρια, τα τραπεζάκια καφενείου, να κάνουμε έναν υπέροχο απογευματινό ηχοπερίπατο στη σκιά της ακρόπολης, και να βρεθούμε στη βραδινή συναυλία στο αίθριο του μουσείου. Ήταν όμως και μια ευκαιρία να ανταμώσουμε πάλι, αλλά και να γνωρίσουμε καινούργια άτομα που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο ενδιαφέρον για την οικολογία του ήχου. Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Μουσείου, την ομάδα εθελοντών φοιτητών και αποφοίτων, και το νέο μας μέλος Δρ. Νικόλα Τσαφταρίδη από το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου.

Θέλοντας να ολοκληρώσουμε το συνέδριο, δουλεύουμε αυτόν τον καιρό τη δημοσίευση των πρακτικών του, με τη βοήθεια του μέλους μας Δημήτρη Σαρρή. Ελπίζουμε σύντομα να τα αναρτήσουμε σαν ελεύθερο eBook στην ιστοσελίδα της εταιρείας μας. Από την ίδια ιστοσελίδα, στο σύνδεσμο http://paki.webpages.auth.gr/eeao/?wpfb_dl=21, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ως ελεύθερο eBook το βιβλίο που έγραψε η Ιωάννα Ετμεκτσόγλου με τίτλο: Βασική Ορολογία Ακουστικής Οικολογίας για Παιδιά και Ενήλικες: Το Ηχοτοπίο και οι Σημασίες των Ήχων του”.

Η Ελληνική Εταιρεία Ακουστικής Οικολογίας υποστηρίζει το δίκτυο “Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός”, μια προσπάθεια για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακής έρευνας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ορισμένοι στόχοι αυτού του επιστημονικού-εκπαιδευτικού δίκτυου είναι: η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού, η διδακτική με επιτόπια ηχητική έρευνα, και η επικοινωνία μεταξύ σχολείων και μεταξύ παιδαγωγών για θέματα που αφορούν τον ήχο στην εκπαίδευση. Ιστοσελίδα: http://sound.mysch.gr

Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε το μέλος μας Νεύτα-Ελευθερία Βότση για την πρόσφατη κατάκτηση του European Soundscape Award 2014 – runner-up prize, με την πρόταση της για μια πρακτική, χαμηλού κόστους, “Μεθοδολογία για τον εντοπισμό Ήσυχων Περιοχών (QAs)”. http://www.eea.europa.eu/highlights/reducing-noise-pollution-success-stories

Με θερμές ευχές και χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Ακουστικής Οικολογίας,

Κώστας Παπαρρηγόπουλος

Facebook Twitter Linkedin Email

This entry was posted in Κύρια. Bookmark the permalink.